|
wina meksykańskie
Mapa regionów winnych w
Meksyku
Oznaczenia win
*
wino
czerwone
*
wino różowe
*
wino białe
|
|
|
L.A. Cetto Chardonnay Baja California
2009*
Kraj: Meksyk
Region: Baja
California
Szczep: 100%
chardonnay
Typ: białe
wytrawne
Kolor: lekko
złoty, bardzo jasny
Zapach:
cytrynowy i owoców tropikalnych jak banan, ananas i arbuz
Smak: suche,
trwałe, bardzo czyste i chrupiące, wyraźne owoce tropikalne
Podawać: 10-12°C |
|
|
|
L.A. Cetto Cabernet Sauvignon Baja
California medaille d'or 2008*
Kraj: Meksyk
Region: Baja
California
Szczep: 100%
cabernet sauvignon
Typ: czerwone
wytrawne
Kolor:
rubinowy, granat
Zapach:
żywiołowy, intensywny pieprz i drewno ale i wanilia, suche
śliwki i cynamon
Smak: dobre
dojrzałe taniny, długie, suche, ale bardzo okrągłe i
symetryczne
Podawać: 16-18°C |
|
|
|
L.A. Cetto Petite Sirah Baja California
medaille d'or 2008*
Kraj: Meksyk
Region: Baja
California
Szczep: 100%
petite shirah
Typ: czerwone
wytrawne
Kolor:
intensywny rubinowy, niezwykła przejrzystość
Zapach:
czerwonych owoców, dobre dojrzałe taniny, suche, ale bardzo
okrągłe i symetryczne
Podawać: 16-18°C |
|
|
|
L.A. Cetto Zinfandel Baja California 2008*
Kraj: Meksyk
Region: Baja
California
Szczep: 100%
Zinfandel
Typ: czerwone
wytrawne
Kolor: genialny
rubinowy, z niezwykłą przejrzystością
Zapach: posiada
unikalny i silny charakter, dominuje malina
Smak: dobre
dojrzałe taniny, długo odczuwalne w ustach, suche ale bardzo
okrągłe i symetryczne
Podawać: 16-18°C
|
|
|
|
L.A. Cetto Cabernet Sauvignon Rose Baja
California 2009*
Kraj: Meksyk
Region: Baja
California
Szczep: 100%
cabernet sauvignon
Typ: różowe
wytrawne
Kolor: różowy
Zapach: ostry,
świeży, wiśniowy
Smak: suchy,
ostry, świeży, energiczny, dominujące owoce wiśni
Podawać: 10-12°C |
|
|
>
do góry
|